Metoder för att få bort pormaskar

Det finns en rad olika produkter ute på marknaden men vilken metoder är bäst? Vilka metoder finns det? Utifrån det självklara, enklaste alternativet med pormaskklämmare finns det även många andra metoder som de flesta inte har hört talas om. Vi kommer presentera de bästa naturliga metoderna för förebyggandet och bekämpandet av pormaskar.

Ansiktsmask som motverkar pormaskar

Använd en ansiktsmask mot finnar: Pilaten black head pore strip är en effektiv rengörande ansiktsmask som snabbt och enkelt tar bort pormaskar från ansiktet. Masken appliceras över ansiktet i flytande form, och när ansiktsmasken sedan stelnar drar den med sig pormaskar och annan smuts upp från djupet av porerna. Varje behandling tar max 15 minuter. Beställ ansiktsmask mot pormaskar här!

Skrubb med bakpulver: Du kan använda rengöringsmedel, penslar och svampar för att skrubba bort pormaskar men du har troligtvis en av de mest effektiva ingredienserna hemma hos dig redan, bakpulver. Bakpulver är en ingrediens som ofta används inom rengöringsmedel och är förvånansvärt effektiv vid rengöring av pormaskar. Blanda lite bakpulver med vatten tills du får en krämliknande substans och smörj detta försiktigt över huden. Du kan även använda äppelcidervinäger i stället för vatten, vinägern har sammandragande och anti - bakteriella egenskaper.

Ånga ansiktets porer: Detta är det mest naturliga sättet att angripa sina pormaskar, väldigt effektivt enligt vissa och inte lika effektivt enligt andra. Börja tvätta ansiktet med vanligt vatten och ta bort all smink. Koka en kastrull vatten, lägg gärna i citron eller citrusdoftande örter få en lugnande känsla på huden. När vattnet har börja koka kan du ta bort kastrullen från värmen och börja. Håll ansiktet över kastrullen med en handduk över huvudet för att koncentrera ångan. Håll lagom avstånd så att du inte bränner dig och efter några minuter är du klar. Din hud kommer att kännas mjukare efter bara några minuter och då kan du torka av ansiktet med en handduk och märka av hur pormaskarna har minskat.

Bibehåll kroppens vätskebalans: Det enklaste sättet att ta bort gifter från kroppen är genom att bibehålla vätskebalansen. På morgonen innan frukost, drick ett glas vatten med citron eller honung. Detta kommer att rensa kroppen från toxiner som skapar hudproblem. Undvik kaffe, artificiellt smaksatt juice och te eftersom det torkar ut huden. Andra åtgärder du kan tänka på för att hålla huden ren är att undvika för mycket fuktighetskräm, inte använda krämiga produkter på ansiktet.

Tillverka din egna ansiktsmask med ansiktsmask innehållandes citron

Tillverka egna ansiktsmasker mot pormaskar hemma

Du kan tillverka din egna ansiktsmask mot finnar hemma. Det är både billigt och enkelt, och du hittar mängder av effektiva recept för ansiktsmasker på nätet. Det enda du behöver köpa för att komma igång är några billiga ansiktskompresser (se bild till vänster) där du lägger på din ansiktsmask innan du applicerar behandlingen över ditt ansikte.

Citron: Citron används oftast i behandling mot akne men fungerar även mot pormaskar. De näringsämnen och vitaminer som finns i citron är bra för alla typer av hud. Du kan blanda citronsaft med salt, yoghurt och honung och sedan skrubba denna blandning försiktigt på pormaskarna. Du kan även använda färsk citronsaft blandat med mjölk för att eliminera pormaskar.

Honung: Honung är en annan vanlig ingrediens som kan användas för att behandla pormaskar. När honung används på det drabbade hudområdet återfuktar det porerna.

Gurkmeja: Gurkmeja som fungerar bra mot mindre brännskador kan också användas för att behandla pormaskar. Blanda lite gurkmeja med mynta och tillämpa blandningen på huden. Låt det torka i några minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

Grönt te: Vanlig grön te kan också användas för att behandla pormaskar. Ta en tesked grön te och tillsätt lite vatten men inte för mycket. Använd denna tjocka blandning för att skrubba huden med i två till tre minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Denna skrubb rengör fet hud och även porerna.

Kanel: Kanel kan användas för att ta bort pormaskar och det kan även förhindra pormaskar från att bildas igen. För denna lösning behöver du en tesked kanel pulver och lite honung. Smörj denna lösning på det drabbade området innan läggdags och låt det stå över natten. Skölj av ansiktet ordentligt nästa morgon och njut av din rena och klara hy. För bästa resultat bör detta upprepas dagligen under cirka tio dagar.