Fakta om pormaskar

Ordet pormask, engelska ”comedone”, kommer från det latinska ordet ”comedo” som betyder frosseri. Vi har historiskt sett alltid varit väldigt känsliga mot pormaskar och haft stor avsky mot pormaskar, även kallad ”blackheads”, som kroppen producerar. Under 1960-talet rankades pormaskar som det mest motbjudande av alla substanser som kroppen producerar.

Klicka här för att beställa din effektiva pormaskklämmare hos oss.

En pormask är i princip en por som har blivit igentäppt av kroppens överproducerade talg och detta oljeliknande ämne blir svart på utsidan då det kommer i kontakt med luften och oxiderar. I vissa fall täcks dessa porer istället av hud och utsidan blir inte svart då det inte kommer i kontakt med luften, dessa typer av ”pormaskar” är det vi kallar finnar. Det kronisk inflammatoriska tillstånd som vanligtvis omfattar både pormaskar och inflammerade porer (finnar) kallas akne.

Pormaskar i närbild - Så ser en pormask ut!

Varför får man pormaskar?

Pormaskar tyder inte på att huden är igentäppt av smuts eller sämre hygien, detta är vanligt förekommande och skiljer sig från person till person. Vissa blir väldigt känsla mot pormaskar försöker få bort dessa genom frenetiskt skrubbande eller för mycket behandling. Denna oljeliknande substans som kroppen utsöndrar behövs och när håller hud ”för ren” finns risk för ökning av inflammationen som orsakar finnar. Man ska därför vara försiktig med hur man angriper detta problem för att inte göra det värre.

Pormaskar betyder inte dålig hy

Trots detta marknadsförs tusentals produkter som ”rengör” huden och får bort all oljeliknande substans. Detta är en miljardindustri och tyvärr ser det inte ut som att det kommer bli mycket bättre. Nu mer än någonsin är det ytterst viktigt att se ”perfekt” ut med en silkeslen hud. Med all kosmetika vi utsätter vår hud för framstår dessa produkter som ett medicinskt botemedel i förhållande till allt annat. Men detta stämmer inte, det bästa man kan göra är att använda metoder som inte innehåller industriellt framställda produkter som innehåller kemikaliska ämnen.

Det finns även naturliga ämnen man kan använda där de även kan förebygga bildandet av pormaskar, läs mer om detta under fliken andra metoder.

Bli av med pormaskar snabbt och enkelt med pormaskklämmaren

Den absolut populäraste metoden bland hudterapeuter och hudvårdsspecialister är pormaskklämmare eftersom denna metod är väldigt skonsam mot huden samtidigt som pormaskklämmaren effektivt rengör ansiktets porer på djupet. Eftersom verktyget garanterat håller livet ut är det en bra investering att ha i badrumsskåpet. Genom att använda verktyget två till tre gånger per vecka kommer din hy få en betydligt bättre balans utan pormaskar.